En till vecka har gått

Den här jobbveckan har varit som alla andra veckor, man gör ungefär samma saker varje vecka!

I Tisdags innan jag skulle hämta H så åkte jag och köpte en liten kamera. Jag orkar inte alltid ta med min stora kamera överallt ;) I förrgår var jag och fixade medlemskap på YMCA, så nu ska jag börja träna! Det är typ det jag hinner under de 3 timmarna som jag e ledig mitt på dagen. Igår va det jag som skulle laga mat. Jag lagade pasta och köttfärssås, väldigt uppskattat, alla åt upp t.o.m. barnen! :)

Idag tänkte jag gå och träna, men fanns inga bra tider, antingen va det 9 eller ikväll 6.30. Jag kom precis hem efter att ha lämnat barnen i skolan så skulle bli väldigt stressigt om jag skulle skyndat mig dit till träningen.
Efter jobbet idag ska jag till svenska kyrkan på studentmiddag, ska bli väldigt roligt! Jag och Erica ska gå dit och sen är det typ bara massa norskar. Efter det här året kommer jag kunna svenska, engelska och norska haha.
Försöker hinna uppdatera i helgen igen!

Vädret här är verkligen upp och ner! Ena dagen e det sol och hur varmt som helst, typ den varmaste dagen på året och nästa dag är det dimmigt och hur kallt som helst!

Pussokram


YMCA :)


Nära gymmet, kanske 5 min från mig!




Lite bilder runt om där jag bor! Det är lite svårt att få sig en bild av hur det ser ut...men
det är ett väldigt mysigt område:)

Helgen

I lördags gick jag upp ganska tidigt, jag skulle träffa Terese och Emilie och vi skulle åka till Golden gate bron. innan jag mötte dem så skypade jag med Anna, väldigt roligt!! Terese kom hit och och vi tog bilen och hämtade upp Emilie. Sedan bar det av mot Golden gate bron. Det var väldigt dimmigt men en väldigt häftig grej. Vi gick över bron och tillbaka...tror att det är cirka 2 km en väg, så där fick vi den dagens motion :)

Haha en rolig sak är att det finns en telefon mitt på bron, där de som tänker begå självmord och hoppa från bron kan lyfta på luren och prata med en psykolog typ.

Efter vi varit där åkte vi till gallerian nära mig och åt lite sen skjutsade jag hem Emilie. Jag och Terese åkte runt och kollade lite och kollade området här vid mig. Sen på kvällen skulle jag jobba lite. Det gick först inte jättebra, men sen så blev det mkt bättre, vi kollade på film, det var trevligt! Terese kom hem till mig igen runt 20 för hon skulle sova hos mig. Jag la barnen sen kollade jag och Terese lite på desperate housewives och prata mkt, det va trevligt!

På Söndagen skulle vi in och kolla på gratiskonserten i Golden gate parken. Det var roligt men väldigt dimmigt (alltid). Vi skulle möta Lea, eftersom jag ville träffa henne en sista gång innan hon åker till NY. Men hittade henne inte först. Men sen när jag skulle åka därifrån och vidare till svenska kyrkan så träffade jag på henne på konsertområdet, väldigt roligt eftersom det var ganska mkt folk. Hon åkte med mig in till powell, där jag skulle möta Mari och Erica för att sedan bege oss mot svenska kyrkan. På aupairträffen i kyrkan var vi 6 st. Vi lagade som var väldigt god och satt och pratade, det var trevligt :)

Det var min helg!
Hoppad ni också haft en bra helg :)
Pussokram!

Juste fick ett vykort från moster i lördags! Tack så mkt, blir så glad :) saknar er!




Ganska dimmigt


Hjälptelefon


Jag och Terese när vi åkte till ocean beach och kollade lite


konserten


konserten


Konserten


Våra fina pizzor


fredag

Okej, jobbade ikväll igen! Den här kvällen gick inte lika bra som igår. H fick värsta utbrottet, men det var väldigt säkert för att hon var trött. En vuxen måste borsta hennes tänder men hon vill inte att jag skulle göra det. Efter mkt om och men fick jag tillslut borsta hennes tänder jättesnabbt och det var väl lite bra iaf. Men nu sover dem iaf och kl e snart 9 :) Men barns humör är väldigt uppochner har jag märkt.

Idag var en helt vanlig dag! Hämtade H från skolan, vi åkte hem och åt lunch sen åkte vi på gymnastik. Inte så jättespännande med andra ord.

Imorgon ska jag träffa Therese och vi ska åka till Golden gate bron. På kvällen ska jag jobba, vi får väl se hur den läggningen går haha. På söndag ska jag först träffa Lea en sista gång innan hon flyttar till NY :( och sen ska jag till svenska kyrkan på auapairträff :)

Saknar er! Pussokram!


En bild från santa cruz förra helgen

bra kväll

Idag gick det fakitskt väldigt bra! Barnen var snälla på kvällen och de gick och la sig i tid :) De bråkade inte alls vilket känns väldigt skönt!

Det enda var att H kräktes lite, bara jättelite. Tänkte inte så mkt på det men sen sa jag det till föräldrarna och då sa de att de fått ett mejl om att det går maginfluensan...oooopsi! Hon som har varit nära mig typ hela dagen låg precis brevid mig när hon skulle sova! Hoppas bara inte jag blir sjuk!! Men hon mådde bra efter att hon spydde sen hände inget mer. Så vi får väl se! Vi får se om hon går till skolan imorgon!

Idag var vi iaf på utomhuspoolen! Gud va skönt det var, sol och säkert närmare 30 grader :) I sf, eller iaf där jag bor e det alltid dimmigt och kallt! Förrutom måndag och tisdag den här veckan. Men men, det är nog bättre väder än hemma :)


1 månad!!

Herregud jag kan inte fatta det.. Jag har liksom varit här i USA i en månad och 4 veckor hos familjen!?:) Tiden går så sjukt snabbt!! men ändå så känns det som en evighet sen jag var hemma...tror det kan vara för att det har hänt så himla mkt och massa nya intryck. Det här året kommer nog gå sjukt snabbt!

Idag har jag varit på the postoffice och skickat iväg ett brev och köpt frimärken :) Nu ska jag snart göra lite lunch och ta med mig till H, så hon kan äta i bilen, för vi ska nämligen till PAC-utomhuspoolen! Ska bli roligt! Får se vilket humör hon e på idag, lika spännande varje dag haha

Ikväll ska jag jobba till 10 tror jag, så jag ska lägga barnen själv för första gången, det bli också väldigt spännande att se hur det går ;) Men förhoppningsvis ska det väl gå bra.

Pussokram!!


Lovis

GRATTIS!!!!
Idag, eller igår för er men idag för mig, fyller min lilla Lovis 4 år! Hoppas att din födelsedag var toppen och att du fick många fina och roliga presenter! Jag saknar er hela familjen så ortroligt mycket!!!! <3 Du får säga till mamma och pappa  att de får ta och fixa skype så vi kan prata snart!!! :)



tisdag

Dagen idag har gått bra! Det går bättre och bättre för varje dag :)
Idag gjorde jag svenska pannkakor till lunch och de blev väldigt uppskattade och väldigt goda! H älskade dem nog, hon åt 4 st tror jag, men med sirap istället för med sylt. Hon testade med sylt men gillade det inte! Jag tyckte att det var godare med sylt, för det blev för sött med sirap ;)

Nu ska jag snart gå och duscha och sen ska vi tydligen ha gäster på middag!

Lägger ut några bilder på trädgården :)

Pussokram








forts bilder från santa cruz

Sitter här och väntar på att åka och hämta H. Egentligen skulle jag gå ut och gå eller nåt för det är så otroligt fint väder! men jag håller på att skriva lite i min dagbok, ligger lite efter ;)

Igår va det en bra dag! Det var soligt och varmt. Jag och H åkte hem och åt efter att jag hämtat henne från skolan. Sen gick vi till lekplatsen, eller hon cyklade och jag gick. Vi va där kanske i 1 1/2 timme. Vi träffade en mamma och hennes barn där, som också går på H's gymnastik. Det var trevligt att prata med henne och hon sa att om jag har frågor eller bara behöver prata eftersom jag är ny här så e det bara att ringa. Väldigt snällt! Amerikanare e väldigt hjälpsamma och snälla!

Idag ska jag göra svenska pannkakor till mig och H till lunch. Sen ska vi och handla lite. En vanlig dag helt enkelt.

Jo juste, jag var på city collage här i San Francisco för att skriva in mig på engelska kurs där istället. Den skolan va verkligen stor, och jag gillar den redan! Mkt bättre än campuset jag var på förra veckan. Men kommer inte kunna börja förrän i oktober..bara att vänta! :)

Pussokram












Hemma i mitt område när solen går ner

Santa cruz

Nu är denna helg förbi! Helgerna går så himla snabbt, iof går veckorna exakt lika snabbt..har liksom varit här i 4 veckor! Känns verkligen inte så...

I helgen åkte jag och 3 andra aupairer till Santa cruz på en roadtrip :) Mari sov över hos mig från fredag till lördag, hon bor inte i SF utan en liten bit utanför, så det var enklast så! På lördagsmorgonen åkte vi in till downtown där vi skulle möta upp Therese och Carina, för att hämta ut hyrbilen som vi hade bokat. Till Santa Cruz tog det lite mer än timme, inte alls mkt! Det var superfint där! Blev överlycklig när jag såg stranden, vi satt där hela dagen :) På kvällen gick vi ner till downtown och åt och sen efter det gick vi på bio. Första amerikanska bion för mig! Efter det gick vi till hotellet och sov.

Idag när jag vaknade mådde jag inte så bra, hade lite ont i magen. Men tror det kan bero på att vi satt i solen hela dagen igår och att jag inte drack så mkt vatten.
Vi åkte ner till stranden och satt där ett tag. Sen gick vi runt och kollade runt stranden. Det är massa bergodalbanor vid stranden, så de andra åkte några, inte jag eftersom jag inte mådde jättebra.
Vid 2 tiden åkte vi hem och åkte och lämnade bilen. Jag och therese gick till powell station, eftersom jag skulle möta Lea där. Jag och Lea gick till svenska kyrkan men det var stängt, så det får bli en annan dag. Men såg goldengatebron från där svenska kyrkan låg och dessutom lombard street, den krokiga vägen :)

Vi gick och åt sen och efter det åkte jag hem! Jag är jättetrött och måste snart gå och lägga mig!

Helgen har varit jättebra!! :D

Pussokram












Santa Cruz beach


Åkte en lift på nöjesfältet


En vattenpump(Sådanna som finns på trottoarer i Usa) har gått sönder

Fler bilder kommer imorgon, måste sova nu....


Tordag

Dagen idag har faktiskt varit rätt bra :)

Den började dock inte så bra, eller jag mådde inte så bra. Jag kände bara att jag ville åka hem, fast egentligen inte, men kände bara att det var jobbigt. När barnen hade åkt till skolan gjorde jag iordning mig och tog bilen till Carina. Vi skulle boka allt till vår roadtrip till santa cruz i helgen :) Först satt vi mest bara och pratade, när det var typ 15 min kvar innan jag skulle gå kom vi på att vi skulle boka hotell och hyrbil! Men det var jättetrevligt och kändes bättre efter att fått prata av mig lite haha.  

Vid 11.30 åkte jag och hämtade H vid skolan. Vi åkte hem och åt och lyssnade på musik :) Sen hittade hon mitt nagellack, som jag köpt för några dar sen, så vi började måla naglarna. H målade mina och jag hennes. Jag kan säga att mina nalgar blev otroligt vackra haha ;) 

När vi gjort det gick vi och hämtade upp S vid bussen, som var på jättebra humör! När vi kom hem fortsatte H att måla sina tånaglar och jag lagade mat medan vi lyssnade på ABBA! Den här dagen har varit super och jag känner mig MKT gladare!! 

Ni ska få se några bilder på våra vackra naglar

Pussokram




på bilden ser det inte så farligt ut men i verkligheten e det väldigt mkt färg kan jag säga
och sen torkade jag även av lite efter att hon hade målat haha


Hon ville ha halva handen guld och halva rosa




Väldigt snyggt måste jag säga :)
 

campus

Har inte hänt så jättemkt nu ibörjan av denna vecka. Igår åkte jag in till SF för att möta Sofia. Vi gick och åt i Westfieldgallerian. Det tog hur långt tid som helst att åka in till city..nästan 1 timme! Sen när vi skulle åka hem så var det också problem..mitt tåg åkte inte hela sträckan utan stannade typ 3 hållplatser före den stationen jag skulle av på. Alla tåg som kom efter stannade också på den hållplatsen jag var på...så fick lite panik, när jag inte visst hur jag skulle komma hem! Ringde hem och mina HP hjälpte mig att kolla upp hur jag skulle ta mig hem, men precis då kom som tur va ett tåg som jag kunde ta! Så allting blev bra tillslut haha

Juste en sak..när vi skulle åka hem och jag skulle till en biljettautomat så kom det bra en uteliggare eller nåt och vill ha pengar av mig. Jag stod och höll i min plånbok, vilket kanske inte var så smart! Men han hjälpte mig med automaten eftersom jag gjorde fel och han ville ha dricks. Sen tjatade han på att han ville ha pengar..men jag hade lite bråttom och gav honom typ 3 cent haha..och han slängde dem efter mig och skrev fuckin bitch! haha jag var lite rädd kan jag säga. Han måste varit väldgit påverkad!

Idag skulle jag till ett Campus för att skriva in mig på en engelskakurs. Det var svårt att hitta parkering, men tillslut hitta jag en! Campuset var typ som skolorna ser ut i gangsterfilmer haha..lite roligt! När jag kom in pratade jag med en konstig man haha Han hjälpte mig iaf att skriva in mig och sen sa han att jag inte behövde göra placement-testet som man behöver göra för att se vilken nivå man låg på. Jag skulle istället gå upp till en lärare och prata lite med henne. Hon såg att jag var från sverige och sa att jag borde vara väldigt duktig på engelska. Sen frågade hon lite frågor..inte alls svårt och sen sa hon att jag låg på nivå 8+, de hade tydligen inte 9 på det campuset. Han som var innan mig fick skriva massa meningar och prata med henne och han låg på nivå 6. Läraren kollar nog väldigt mycket på vilket land man kommer ifrån!

Efter det åkte jag och handlade, sen iväg för att möta upp H och gå på hennes simning, sen hem och hämta fiolen och noter, sen möta S vid bussen och lämna henne på fiolen och sen skjutsa H till pianolektion och sen tillslut hem igen! Varit en väldigt fullspäckad eftermiddag men det är roligare när man åker runt och gör saker än när man är hemma :)
Pussokram


En bild från när vi åkte hem från Palo Alto.

ledig dag

Idag var jag ledig, men var ändå tvungen att gå upp typ 7.30 eftersom jag skulle följa med familjen till ett ställe där de skulle vara volentärer idag. Vi åkte dit och några höll tal om att det var tioårsdagen av 11/9. Sen gick vi in och plockade ihop några påsar med filtar, kepsar mm. Sen pysslade vi några tackkort, tror att det är till de som skyddar USA. Men visste inte vad jag skulle skriva haha eftersom de skrev typ thank you for serving our country, och USA e ju inte mitt land. Men skrev lite som de andra :)

Efter det skulle jag egetligen varit med en svensk aupair som bor i Berkley men hon är sjuk så hon var tvungen att vara hemma och vila! Men i samma stund skickade en spansk aupair och frågade om jag ville följa med till stanford university med henne och två andra spanska aupairer! Visst tänkte jag :)

De hämtade upp mig där jag var och sen skulle vi åka söder ut mot Palo alto. Det enda var att vi inte hade nån GPS, vi hade GPS:en i iphonen, men den är ju inte så bra...eller hur linnea :P haha. Hon som körde var inte så bra på att följa skyltar så jag som satt i baksätet fick försöka kolla skyltarna och förklarar hur hon skulle köra haha och jag kan verkligen inte den här staden...men tillslut hittade vi :) När vi kom till stanford irrade vi runt ett tag men sen parkerade vi och började gå omkring och det universitetet är verkligen JÄTTESTORT!! Det var varmt och soligt..men vi hade ju jeans och tjocktröja eftersom vi bor i SF där det alltid är dimmigt! Funderar på om jag ska ha med mig shorts så att jag kan byta om, om jag åker utanför SF. VI gick runt där lite, sen var vi tvungna att hitta en bensinstation, sen åkte vi in till downtown för att äta och sen åkte vi till IKEA!! :D Köpte ahlgrens bilar, såg lite mysko ut, väldigt starka färger men helt underbart att äta svenskt godis haha. Efter det skulle vi se massa fler ställen men hade sagt att jag var tvungen att vara hemma vid 19 eftersom jag skulle äta hemma, men vi började åka typ vid 19...tror inte spanjorer e så bra på att passa tiden haha :P

Men dagen har varit superbra!!! Det är skönt att bara kunna åka typ 35 mintuer och få typ 25-30grader och sol!! :D

Pussokram!!






Stanford university!






Letar efter daowntown




IKEA!! :D




Åkte tillbaka till stanford för att se "hela" skolan

City

Nu har lördagen precis passerat! Idag jobbade jag 3 timmar på dagen, men det var helt okej. Jag skjutsade S till hennes simning som är på samma ställe där vi har medlemskap till utomhuspoolen, det tog ca 25 minuter. Där var det soligt och varmt, säkert närmare 25grader :) Så satt i en stol i solen och kollade på när hon simmade, så den arbetsdagen var inte så jättejobbig haha. Sen åkte vi hem, åt lunch och sen åkte jag in till city och träffade en annan aupair som jag inte träffat förut, det var trevligt. Vi shoppade i några timmar men sen var hon tvungen att åka hem. Men som tur var så skulle Lea komma in och mötas oss, så jag var med henne i några timmar innan vi åkte hem. Vi gick till cheesecake factory...maten, iaf den maten jag åt, var inte jättegod. MEN cheesecaken e såå HIMLA god!!!! :D

Igår var det fredag och jag började vid 7 och vid 8 gick barnen till skolan, så jag var ledig. Men var tvungen att tvätta lakan och barnens kläder, råkade krympa S ena par jeans, oopsi!! Sen åkte jag och hämtade H vid 12 och vi åkte hem och åt lunch. Efter lunchen pysslade vi lite och sen åkte vi till H's gymnastik. Jag satt där i en timme och läste en bok, en engelsk bok för 8-9åringar haha..men förstod allting :) Sen när vi kom hem så var hela familjen hemma, det var roligt, för det händer inte mitt i veckan. Jag gick ut och sprang en liten runda, tror det var nästan 3 kilometer, 1.6 miles. Det gick ganska bra men sprang åt ett håll och när jag sen vände och sprang tillbaka upptäckte jag att jag visst hade spungit i nedåtlutning, så det var bara att börja springa i uppförsbacke haha. När jag sen kom hem så kom AM's kompis på besök och han skulle stanna på middag. Middagen var trevlig och alla var samlade :) En sak vi gör vid middagen när alla är där är att säga en händelse/person som man är tacksam för..en väldigt bra sak tycker jag.

Körningen går bara bättre och bättre, jag börjar bli mer van och det är jätteroligt!! :D

Pussokram


Market street vid powell station. Här finns många affärer.









Jag och Lea på cheesecake factroy


Utsikten från Cheesecake factory..union square nedanför.


Den härliga dimman e på ingång!


Min gata :)


Swedish fish!!
 

Social security card

Ja jag var och fixade social securtiy card! Men det kommer tydligen ta 4-6 veckor, måste ju ta körkortet, och för att ta det behöver jag det där himla kortet!!! Det som gör att allt tar så himla lång tid är att jag har ö i mitt efternamn. Efternamet i passet är skrivet med ö men i alla andra papper med oe..tydligen så matchade inte det ihop på nåt konstigt sätt så de behöver skicka iväg mina papper för att vara säkra på att det är jag eller nåt..fattade inte rikigt ;) Men det finns ju inte så mkt att göra än att vänta! 

När jag kom tillbaka hem hade jag lite tid kvar innan jag skulle hämta H i skolan. Jag pratade med Mamma och pappa :) När jag hämtat H i skolan åkte vi hem och åt lunch sen gick jag, pappan och H till tandläkarn med H. Det gick bra! Men en sak jag tänkte på var att de sätter på en film medan de undersöker barnets tänder, så att de ska sitta stilla..haha tycker det var lite konstigt! Vi har väl inte så i Sverige? 

Sen gick vi hem och jag gav H massage, hon somnade inte idag men hon var helt stilla i 1 timme! Det är väldigt bra gjort kan jag säga haha ;) Efter det gick vi och hämtade S vid skolbussen men fick vänta i nästan en timme(!) för påvägen till skolan för att hämta upp eleverna hade tydligen bussen plötsligt stannat på motorvägen. Så de behövde ringa efter en ny buss...så det tog väldigt lång tid! 

Nu på kvällen lagade jag middag...vet inte om den var så uppskattad haha..men det blir nog bättre om ett tag :)

Hoppas allt e bra hemma!! Pussokram!!!




En gata brevid min gata 

Onsdag

Idag var det min andra arbetsdag den här veckan och den här dagen känns faktiskt bäst hittills :D

Igår jobbade jag först på morgonen 1 timme sen vid 9.30 åkte jag och hämta H. Hon gick bara 2 timmar eftersom det var hennes första dag i ny skola. Men det var inte det lättaste att få henne därifrån och hon ville absolut inte gå till bilen som jag hade parkerat ganska långt bort. Så jag fick typ släpa henne dit haha men tillslut lyssna hon och gick ordentligt. När vi kom hem pyssla vi lite, åt lunch och sen gick vi till en lekpark. När vi kom hem från lekparken så tänkte jag försöka få henne att ta en nap, men enligt föräldrarna hade ingen lyckats med det på ett par år, förrutom om man kör henne i bilen för då somnar hon direkt. Men iaf jag hade helt mörkt i rummet satte på lugn musik och började massera henne och efter 15 min somnade hon!! haha känner mig lite stolt :P Sen vid 16 skulle vi hämta S vid skolbussen så vi gick dit. Men H var väldigt grinig eftersom jag hade behövt väcka henne så hela eftermiddagen blev ganska jobbig. På kvällen, vid 19, hade vi aupairmöte. Det var roligt, men så himla många aupairer, hann bara prata med vissa. Det är en tjej som är aupair i en familj som har ett barn som är typ bästa kompis med H. De brukar tydligen ha många playdates, vilket e väldigt roligt!! :)

Idag hämtade jag H vid samma tid och vi åkte hem och pyssla (alltid :P), åt lunch och sen åkte vi till hennes simning. Här i USA måste man tydligen alltid vara kvar under alla aktiviteter, så satt och väntande på henne i en halvtimme medan hon simma. Pratade lite med en av mammorna som har ett barn i samma grupp som H och sen pratade jag lite med hennes dotter och efter ett tag gick hon till sin mamma och sa: she is so pretty! haha så himla söt! Sen åkte vi hem och nästan direkt gick vi och hämta S vid skolbussen. Idag var jag mkt gladare och det smittade av sig på tjejerna så den här eftermiddagen var väldigt bra!! Vid 18 skjutsade jag dem till deras mormor, kunde också varit kvar, men kände för att åka hem. Jag måste gå och handla lite och sen bara ta det lugnt :)

Imorgon ska jag in och fixa social security card. Måste ha det när jag ska ta körkort här!

Har inga nya bilder men lägger ut en från ocean beach
pussokram




labor day

Idag var det som sagt labor day och jag var ledig! Följde med mamman till affären och hjälpte henne :)
 
Efter det träffade jag en tysk aupair teresa. Hon bor vid the ocean..hur fin utsikt som helst! Vi gick ner till stranden och sen upp mot mot en utsiktsplats, det tog ett tag och var som värsta träningspasset haha men det gick bra. Jag hoppades på att få se goldengate bron, och jag hade kollat rätt på kartan, vi fick se golden gate bron! Ville nämligen ta en bild på långt håll! och så har jag aldrig sett den i verkligheten förut :)

Sen gick vi tillbaka och vi tog bilen hem till mig. Vi började kolla på en film men kommer inte ihåg vad den hette haha. Teresa åt här och sen så följde jag henne till bussen. När jag kom tillbaka pratade jag lite med pappan och visade några svenska traditioner på nätet :)

Pussokram


stranden vid the great highway! vi gick vägen upp till höger och forstsatte till en
utsiktsplats










Vid utsiktsplatsen..golden gate bron!!


Elli Roberts

här kommer ett snabbt inlägg!
Igår var en jättebra dag :) vi åkte till utomhuspoolen där vi har medlemskap. Det var soligt och skönt, dessutom lyssnade barnen väldigt bra, så dagen var toppen!

Idag är jag ledig eftersom det är laborday här och föräldrarna e lediga. Nu på morgonen har jag pratat med jättemånga hemifrån, JÄTTEROLIGT! :) Nu ska vi snart äta lunch och sen ska jag åka och handla med mamman occh efter det ska jag nog träffa en tjej som jag delade rum med i Newjersey. Så den här dagen blir ganska lugnt och det är väldigt skönt!

Juste, jag har fått ett emdlemskort till den där utomhuspoolen eftersom familjen är medlemmar där. Eftersom de har familjemedlemskap så heter jag som deras efternamn på kortet haha och eftersom familjen säger Elli så heter jag Elli Roberts! Haha undra om jag är släkt med Julia Roberts? :)


Ledig dag

Idag hade jag en ledig dag! Det var jätteskönt. Men först på morgonen kl 9 kom min area director och pratade lite och gav mig ÄNNU mer papper.. det är så himla mkt papper att hålla reda på!! Hon gick runt 10 och efter det hjälpte min värdpappa mig med ett bankkonto :)

När jag hade fixat allt så åkte jag in till SF downtown för att träffa två andra aupairer, trodde jag, men vi mötte pp några fler så vi var typ 13 stycken haha. Det var norskar, svenskar, tyskar, sydafrikaner. Åkte in till Powell station, det är där de flesta affärer och sånt finns. Vi gick runt och pratade, kolla i affärer, åt och gick och kolla i Chinatown :) Hittade äntligen ett par converse!! Roligt att räffa massa andra aupairer och gå och kolla i SF, men helt slut nu! 

Imorgon ska jag med familjen till PAC, utomhuspoolen! Föräldrarna ska ha massage så ska passa barnen :) På kvällen ska de ha en välkomstmiddag för mig! Så imorgon blir det en heldag med familjen men det känns bra, vill lära känna dem!

pussokram




Ingången till chinatown




Dimman började komma in över husen!


första jobbveckan

Så nu är första jobbveckan avklarad!
Den började väldigt tufft, det var sååå jobbigt! Men den slutade ganska bra faktiskt :) förhoppningsvis blir nästa vecka bättre. 

I onsdags så var barnen väldigt jobbiga, de skrek på varandra och den yngsta lyssnade inte på mig alls. Hade dessutom hemlängtan hela den dagen så gick runt med gråten i halsen hela jobbpasset. Tillslut blev jag så arg på dem att jag gick in på mitt rum och grät och då kom de och sa förlåt! Jag vet, jag skulle inte ha gråtit när de var in närheten men det gick verkligen inte! Den lilla tjejen lyssnade som sagt inte alls på mig. Det är svårt för de uppfostrar barnen på ett annorlunda sätt en hemma i Sverige. Men pratade med värdmamman när hon kom hem och hon och jag pratade med tjejerna.

Så på torsdagen blev det faktiskt mkt bättre och den lilla tjejen lyssnade iaf lite ;) På eftermiddagen åkte jag med tjejerna in till downtown för att gå till mammans kontor. Utsikten från hennes fönster var så fin! Det var över the bay bridge! Ska åka dit nån dag och ta ett kort :)

Idag fredag var tjejerna på ett infomöte i skolan så åkte dit 10.30 för att hämta upp dem för att sen åka till deras kompisar för playdate. De bor i ett jättestort hus som e hur fint som helst! Vi var där både igår och idag, det var jätteroligt!! Efter playdaten så åkte vi till lillan tjejens (H) gymnastik, det var jätteroligt att se! Nu på kvällen var jag inne i downtown med Lea, hon kommer från Österrike. Åkte först hem till henne och sen åkte vi in till stan men hittade inte så bra så gick bara runt och pratade haha. Men det var suuuperkallt!!!! När dimman kommer in över downtown e det inte speciellt mysigt. Men det braiga med att det är lite kallare är att man kan köpa massa nya koftor haha..fick inte med mig så många hemifrån eftersom de tar så stor plats i resväskan! :)

Körningen går faktiskt väldigt bra! har inte åkt fel en enda gång tack vare gps:en :) Men som jag sagt innan, tror jag, det svårast med bilkörning i SF är att parkera! Det finns inte mkt plats alls och det är fickparkering som gäller! om man inte åker till nåt köpscentrum eller nåt. Men ska man hem till nån måste man fickparkera.

Imorgon e jag ledig! Först på morgonen kommer Min aredirector och går igenom lite saker med oss, de gör hembesök efter en vecka. Sen efter det ska jag träffa två andra aupairer Carina och Isabelle inne i downtown, de ska bli jätteroligt!!! :D
Har inte tagit så mkt bilder de senaste dagarna men har en på ett lejon som jag gjorde när vi pysslade :P

Pussokram!!


Den blev döpt till Lucy the lion :)

RSS 2.0