andra arbetsdagen

Så nu var andra arbetsdagen förbi!
Idag var det lite jobbigt att ta hand om tjejerna, de är så jobbiga och skriker och bråkar och gråter. Men de är väldigt snälla ibland också och jättefina! S hade en palydate idag så tog hand om 3 barn idag. Sen vid 3 skulle jag köra hem kompisen till henne..det var det längsta jag kört men det gick super! Det svåra med att köra i SF e egentligen att parkera men det löser väl sig också :) Linnea du vet att jag helst inte vill använda GPS haha :P men jag älskar verkligen GPSen nu!!! Det är så bra att ha en när det är så mkt vägar och ställen där man inte får köra. Här i SF är det vääääldigt många ställen där man tex inte får göra vänstersväng! och då e det bra att ha en gps!!

Igår kväll när jag pratade med mamma började jag längta hem! Dagen igår var inte jättelätt och jag var så himla trött, det är så himla många nya intryck. Sen engelskan..det går bra, men måste tänka hela tiden på vad jag ska säga så det tar på krafterna! Idag när jag gick upp så hade jag fortfarande lite hemlängtan men eftersom en av tjejerna inte var hemma och den andra låg och sov fick jag sova en timme till, och det behövdes :) Sen när jag gick upp hade B (pappan) kollat runt på olika sidor efter svenska och skandinaviska ställen så att jag kan gå dit när jag känner att hemlängtan e nära :) De är så himla snälla och bryr sig verkligen om mig och vill att jag ska må bra!

Idag kom också dimman tillbaka haha fick typ 5 timmar med sol igår! Hoppas det blir bättre för vädret gör också att jag känner mig lite nere! 

I slutet av veckan ska jag träffa andra aupair så kommer nog må bättre när jag träffat lite kompisar :)


Köpcentret som ligger typ 5 min från mig!

Lite bilder

Här kommer lite bilder av mitt rum!

Förresten glömde säga en sak som e lite annorlunda här, okej det är flera, men börjar med en ;)

När man tankar i sverige så är bensinpumpen grön och dieselpumpen svart men när man tankar i USA är dieselpumpen grön och bensinpumpen svart..alltså tvärtom!!!! Så bäst att kolla noga så man inte tankar fel haha


Utsikt från mitt ena fönster..och det är första dagen som vi har sol, ÄNTLIGEN :)


Taget från dörröppningen


Taget från den vänstra sidan av sängen


Taget från fönstret längst in i rummet

Får inte lägga ut bilder på huset eller barnen, så det blir enbart bilder på vad jag gör med kompisar och andra äventyr ;)


Första arbetsdagen

Hej! Idag var min första arbetsdag :) Den gick bra men det tar nog ett tag för mig att komma in i rutinerna! Jag körde för första gången själv med tjejerna för att handla lite mat. Jag trodde att köra skulle bli det svårast men det var att hålla reda på tjejerna i affären samtidigt som jag skulle hitta allt haha. Att köra gick ganska bra faktiskt och ska göra det lite imorgon också..bara att öva :)

Ikväll e jag ledig, ska bara ta det lugnt och gå runt och kolla runt i området och kanske gå till köpcentret som ligger väldigt.

Har inga nya bilder än, men ska ut och fota lite nu, så lägger ut en bild från i lördags när vi åkte till utomhuspoolen

pussokram Elli


Framme i San Francisco:D

Nu är jag framme i San Francisco, SF är helt fantastiskt!!

I torsdags åkte vi, som skulle till Kalifornien, till flygplatsen runt 13. Planet skulle åka kl 15 men det blev förenat enda till runt 18:20..inte så jätteroligt! Men kom tillslut till San Francisco kl 22:20 och mötte familjen. Vi åkte hem till huset och de visade mig runt, väldigt fint :)..och förresten min säng e nog den skönaste säng jag någonsin sovit i haha

Jag fick sova hur länge jag ville på fredagen, ställde kl på 10, men var hur trött som helst. Jag var med lilla tjejen och mormorn i några timmar! Det första mormorn sa till mig när hon kom innanför dörren var: Oh, you looks adorable! Hon är supersnäll och rolig! Vi gjorde pysslade en massa! Sen när mamman(AM) kom hem så åkte vi och hjälpte deras förra aupair som hade blivit sjuk! Efter det så åkte vi hem och då skulle mamman och pappan på nåt jobbevent. Men jag får inte ta hand om tjejerna själv de första 3 dagarna, en regel som aupaircare har, som jag tycker e väldigt bra! Så det kom en babysitter till dem som hjälpte mig. Efter att tjejerna gått och lagt sig kollade vi på en film men jag somnade, vaknade av att mamman kom och väckte mig haha var väldigt trött!!

Idag gick jag upp vid 8 och åt frukost, det blev amerikanska våfflor med sirap och sen smootie..väldigt gott fakitskt, men kanske inte så nyttigt :P Efter frukosten åkte vi till banken och öppnade ett konto till mig, sen åkte Am, jag och lilla tjejen och visade deras skola, sen vidare till en utomhus pool, där vi har membership, och träffade stora tjejen och pappan(B)! Det är lite roligt för här i själva san francisco har det varit dimmigt de 2 dagarna jag har varit här men åker man typ 20 min utanför där vi bor så är det jättesoligt och varmt! Efter vi hade badat åkte jag, B och båda tjejerna och köpte en mobil till mig så nu har jag en amerikansk mobil :) Efter det åkte vi hem och nu har vi ätit och jag har packat upp mina saker!
Imorgon ska vi ut och springa tillsammans på morgonen, det är nån familjegrej, det blir roligt. Sen under dagen vet jag inte vad vi ska göra men på kvällen ska vi hem till AM's kusin på middag.

Saknar er alla hemma!! pussokram


utomhus poolen


Dimman över san Franscisco


NYC!!

Dagen började med att de på hotellet ringde och väckte oss kl6..inte roligt! Sen åt vi en väldigt amerikansk frukost, allt innehöll socker, socker och mera socker haha. Sen hade vi föreläsningar från 8-16 med lite raster, det var så himla tråkigt! Under dagen så var det en jordbävning här på östkusten men jag kände inte något av den, men en grupp som var i ett annat rum kände av den. Efter att vi slutade kl 16 så skulle vi ha typ 20 minuter på oss att fixa iordning oss för att åka på Newyork turen. Bussen var en timme sen, pga jordbävningen tror jag det var, så fick vänta i 1 timme och 20 min istället. New York e så himla coolt!! Först åkte vi så att man såg frihetsgudinnan lite, sen åt vi och sist var vi på time square. Time square är sååååå coolt med alla lysande skyltar, alla människor och de gula taxibilarna!!

Ska gå och lägga mig nu, kl är 24 här, är väldigt trött! Men lägger in lite bilder
Saknar er där hemma!
Elli


Några av svenskarna


New York


Frihetsgudinna


Några av oss svenskar framför frihetsgudinnan


Time square med gula taxibilar!


Framme!

Så då var jag framme i NJ! Resan gick bra men var lite seg och är jättetrött nu. Men det är bara att hålla ut, klockan e än så länge bara 21 här ;)
Jag har en så länge inte någon rumskompis, borde få en snart, jobbigt om de ska komma mitt i natten! 
När vi kom hit fick vi först lite information och lite papper..blir snart trött på alla papper haha! Sen fick vi hitta våra rum och efter det fick vi göra lite vad vi ville. Jag och 5 andra svenskar gick och åt på hotell restaurangen och sen tog vi en promenad runt hotellet, gick inte att gå så mkt längre, finns ingenstans att gå. Det är så ortroligt skönt att vara framme bara att jag inte fattar att jag ska bo här ett år..helt sjukt!! 

Har inte fotat så mkt än men lär väl göra det snart, absolut imorgon, för då ska vi åka på Newyork-turen!! :)

Puss och kram! Elli


Poolen på hotellet


Hotellrummet

Det va dessa två bilder som togs men kommer mer snart, jag lovar!!!
 

15 dagar!

Nu e det bara 15 dagar kvar! Även fast jag e så himla nervös så börjar jag känna mig lite lugnare. Pratade med familjen i måndags och det känns verkligen som att jag kommer att trivas :)

Jag har mejlat några som också ska till SF och så är det är en tjej som har gjort en facebookgrupp för alla som ska åka med aupaircare den 22 augusti. Det är väldigt skönt och roligt att prata med personer som ska göra samma resa som jag! Det ska bli så himla kul att träffa alla, som jag har chattat eller skypat med, i verkligheten :) 

De senaste veckorna har jag försökt umgås så mycket som möjligt med alla här hemma. Jag har varit på Gotland, varit på Linneas land, varit på grönan med Anna och Jack och så har jag varit ute och seglat. Det var superhärligt att komma ut och segla lite eftersom jag inte gjort det på två år.

Här kommer lite bilder från denna sommar
//Elli










RSS 2.0