New York

Runt kl 12 i måndags åkte jag mot flygplatsen för att åka till New York. Allt gick jättebra och flyget gick bra också. När jag kom till Newark flygplatsvar kl nästan 12 på natten och jag var jättetrött. Jag försökte hitta ett hotell vid flygplatsen och hittade ett ganska billigt hotell. Det var svinkallt men behövde verkligen sova eftersom jag var förkyld. På tisdagen gck jag ner och åt frukost och sen åkte jag för att hitta vägen till NYC och möta upp Jenny som skulle komma med bussen. Efter många timmar mötes vi och sen irrade vi runt i NYC i ösregn för att hitta vägen till hotellet vi skulle bo på. Vi hittade tåget ut till hotellet, från tågstationen var vi sedan tvungna att gå till hotellet. Det ösregnade verkligen och vi var helt genomblöta när vi kom fram. När vi väl kom in på hotellet var vi jättetrötta och flummiga oh skrattade jättemkt. De sa också att vi kunde ha ringt och skjuts, haha bra att dem sa det efter att vi gått hela vägen i ösregn. Det var sååå skönt att få sova i ett varmt rum för en gång skull!

Imorse eller i förmiddags åkte vi in till NYC och gick runt och shoppade, eller Jenny shoppade haha. Sen gick vi till central park. Där fick vi en gratistur av en cykeltaxi och gick sedan på bio med honom haha. Vi kollade på the darkest hour. Jag tcker den var rätt bra. Efter bion åkte jag och jenny till hotellet igen. Han cykelkillen sa att vi skulle få hyra cyklar gratis imorgon haha så vi får väl se om vi hyr cyklar och cyklar runt iNYC.

Det är sjukt kallt här!! Jag tror att jag har börjat vänja mig vid SF vädret även om det inte är jättevarmt där så är det vrkligen varmare!!Undra hur det kommer bli när jag kommer hem till Sverige igen haha.

Fler bilder kommer sen :)

PUSS O KRAM!

 








NY

Nu är julen över och imorgon åker Linnea åker hem :( Men jag ska till NY imorgon vilket jag ser framemot!

Igår var vi i svenska kyrkan på norskt julbord. Norskt julbord var för att det var norska kyrkan som höll i det. Men jag måste nog säga att svenska julbordet slår det norska, mkt godare!! Innan vi gick dit gick vi runt och kollade lite vid en strand nära kyrkan och så gick vi till lombard street. Efter vi varit i kyrkan så skulle vi ta bussen men sen så tog vi en taxi iaf för bussen kom inte och så orkade vi inte stå där och vänta.

Idag skulle jag och linnea åka in till twin peaks för att se på utsikten. Vi trodde också att vi var jättesmarta när vi tänkte åka in idag för att det var amerikansk jul idag. Men så tänkte nog väldigt många andra turister haha det var smockat med folk och bilar. När vi skulle hem fick vi ta en annan väg genom golden gate parken för att slippa köerna. Blev lite stressad när jag inte hade någon gps eller karta men det gick bra och tillslut hittade vi till golden gate bron :)

Imorgon eller inatt ska vi upp 4 och så ska jag skjutsa Linnea till flygbussen. Jag åker själv till flygplatsen runt 12. Kommer bli jättejobbigt att säga hej då :( Vill inte att Linnea ska åka hem...men det är mindre än 9 månader tills vi ses igen! Och det kommer gå snabbt :)

Hoppas allas jul har varit bra!
Puss o kram <3








God Jul

Nu är det jul hemma i sverige! men här e det fortfarande 1,5 timme kvar. Men vi har börjat öppna lite paket här iaf :) Anna hade skickat lite paket, och vi försökte gissa vad det var. Vi hade rätt på 2 av 3 av sakerna.. Det var godis, så himla gott!! TACK ANNA!!!! Så nu sitter vi och äter taco på svenskt sätt och äter ahlgrensbilar, Marabou, polkagrisar och annas pepparkakor :)

Idag har vi varit i stan lite och vi lyckades få böter när vi åkte munin pga missförstånd. Så himla typisk och jag blir så himla sur på dessa amerikanska vakter!! Men senare va det en som hjälpte oss och förklarade att vi kunde skicka och klaga, så vi ska ta och göra det. Men det kommer lösa sig, det gör det alltid, tillslut! 

Imorgon ska vi in till sf igen och så ska jag visa linnea lombard street bla. Senare på kvällen ska vi till svenska kyrkan och ha lite julafton :)

GOD JUL!! Hoppas er jul blir underbar :) 
Puss och kram <3 







Jullov

nu är det onsdag, veckorna går verkligen så himla fort! Men jag vill inte att det ska gå så fort nu. Linnea är här och hon åker hem om några dar. Men det känns så himla bra att ha henne här! :)

Imorgon är det min sista dag innan jag är ledig till den 2 januari. Familjen åker till arizona imorgon kväll så jag och Linnea är själva här till på måndag. Sen åker hon hem och jag åker till NY över nyår. Idag var jag, Linnea och barnen på Academy of science i golden gate parken. Det var huuuuur mkt folk som helst och jag var typ stressad hela tiden haha. Hålla koll på två små barn i det där vimlet plus att de blev gnälliga innan de fick mat. Men efter att det fått något i sig så var dem mkt gladare och det var mkt roligare. De hade en regnskog som vi gick in och kollade i. Det var massa fjärilar som flög omkring fritt, väldigt fint. Sen efter att vi varit där och på vägen hem åkte vi till en utsiktsplats över golden gate bron och sen åkte vi och visade tjejens skola för Linnea. Nu på kvällen har jag och Linnea sett girl with the dragon tattoo. DEn var faktiskt ganska bra, men ändå ganska lik den svenska. Vissa delar var dock lite bättre i den här men andra var bättre i den svenska tycker jag.

Imorgon ska vi nog förhoppningsvis in till San Francisco Zoo och sen ner och visa ocean beach för Linnea. Sen på kvällen vet jag inte vad vi ska göra men till helgen så ska vi nog åka in till SF typ alla dar, så jag kan visa Linnea lite mer ställen som man borde se.

Nu måste jag verkligen sova! Godnatt <3


Julgranen här hemma


Orm på academy of science








Körkort

Så nu äntligen har jag tagit mitt amerkanska körkort!

Är så himla glad att jag äntligen klarade det :) I vanliga fall, som jag har hört från andra, så åker man typ runt i kanske 10-15 min. Men jag fick köra i kanske 30 min, väldigt länge tycker jag haha men det gick bra! Hade lite roliga diskussioner med honom vissa saker man inte får göra här, som man får göra i sverige, och tvärtom.

Så nu hoppas jag att jag får åka och hämta Linnea på söndag, för min värdpappa sa att om jg klarar körkortet så kan jag åka och hämta henne själv annars måste han följa med och köra. Haha amerikanare tror att det är så himla svårt att köra på vissa ställen och vill inte att man ska köra där det är mkt trafik.

Ska snart äta lite och om några timmar ska jag hämta lillkillen och sen ska jag åka och hämta tjejen. Efter det ska vi åka och äta på ett pizzaställe och sen har jag aupairmöte och familjen ska till killens skola för att ha julavslutning.

Imorgon så är jag hemma med lillkillen hela dagen. Tror vi ska ta med oss cykeln till parken eller nåt. Göra något roligt iaf :)


onsdag

Roliga rubriker jag har va? haha orkar inte ha så bra fantasi..

Idag så åkte jag till uppkörningen igen för att köra upp, men nej det är klart att det skulle vara fel igen! Han hade sagt till mig på onsdagen, men sen stod det tydligen på pappret att det var den 15 haha så det var väl en liten ihopblandning där från bådas sida ;)

Igår var jag och lillkillen i parken efter att jag hämtat honom i skolan, eller dagis, eller va det nu är. Vi åkte till parken och var där en stund. Vi lekte brandmän och släckte massa bränder haha Sen åkte vi hem en stund för att sedan åka och hämta syrran. Därefter blev det hem och leka och kolla lite på Pippi longstocking :)

Idag efter att jag varit på uppkörningen, utan resultat, så åkte jag till en jättebra affär som heter Papyrus. De har superfina kort, födesedagskort, julkort, bröllopskort..allt som har med kort att göra! Efter det åkte jag bara hem och latade mig haha. Jag pratade lite med Anna och lite med Alexandra igen, alltid roligt att prata med dem :) Efter det åkte jag och hämtade lillkillen och vi åkte hem och pysslade lite. Sen åkte vi och hämtade syrran och sen hemåt. Jag badade dem på kvällen och efter det när de skulle klä på sig pyjamasen så började pappan klä på lillkillen pyjamasen och då började lillkillen skrika och säga: Nej, Ellinor ska hjälpa mig, Ellinor ska hjälpa mig! Haha det var lite roligt måste jag säga :) 

Nu ska jag kolla julkalendern som jag har kollat på varje dag typ :)

Pussokram <3

 

Ny vecka

Idag började en ny arbetsvecka igen! Jag körde barnen som vanligt på morgonen. När jag kom hem pratade jag med Alexandra på skype i 4 timmar!! haha men det var väldigt skönt att bara sitta hemma och skypa, var så himla trött så hade inte så mkt ork till att göra nåt annat. Plus att det var väldigt roligt att prata med Alexandra då vi inte har pratat så himla mkt. Roligt att höra allt som händer hemma :)

När jag hade pratat med henne så gjorde jag mig iordning och sen åkte jag för att ha uppkörning. Men hon i luckan förra gången hade gjort något konstigt med min bokning så jag fick inte ha min uppkörning idag, utan den blev flyttad till på onsdag! jag blir så trött haha vill bara ha det över!!

Hämtade lillkillen vid 4, och då möttes man av en superglad kille som kom och hoppade upp och kramade mig. Man blir så glad :) Sen åkte vi hem en snabbis och sen till tjejens skola för att hämta henne. När vi kom hem lekte vi lite, åt mat och så gjorde jag iordning dem för kvällen.

Jag är så himla glad att jag tog beslutet att byta familj! och jag trivs så mkt bättre här :D

Fick ett paket av Anna idag, till mig och Linnea!! Det var lite julklappar och annas krossade pepparkakor haha :) Jaa, Anna, dem var väldigt krossade..tror inte brevbäraren hade varit så försiktig haha han hade mosat in paket i brevlådan haha
TACK TACK TACK fina Anna!!! <3
Puss o kram! <3

En till vecka

Så nu har det gått en till vecka här i Greenbrae! Den har gått riktigt snabbt måste jag säga.

I tisdags skrev jag upp för tredje gången, och jaa tredje gången gillt, jag klarade det!! :D Började bli galen på att inte klara det haha men den här gången hade jag med mig ett svenskt/engelskt lexikon och jag tog det verkligen lugnt och det funkade :) Så nu är det bara uppkörningen kvar, som sägs vara väldigt lätt!

I fredags skypade jag med hela familjen! Min pappa fyllde år så då vara alla hemma och firade honom. Det var roligt att prata med alla och vara med på skype! mitt kort som jag hade skickat kom, som tur va, fram i fredags också :) På kvällen på fredagen så gick vi jag, Mari, Jelka och Camilla och såg new year eve på bio. Jag tyckte väl inte att den var jättebra kanske, men helt okej.

Igår var det lördag och då skypade jag med morfar och hans fru som var hemma hos mamma och pappa. Det var väldigt roligt, för jag har inte pratat med dem sen jag åkte, vilket är snart 4 månader. Efter det så åkte jag med min värdfamilj in till tjejens köravslutning. Sen efter det skjutsade dem mig till svenska kyrkan, där jag hjälpte till och bakade lite lussebullar. Sen kom familjen och hämtade upp mig och vi åkte hem. På kvällen jobbade jag, vilket inte var så himla jobbigt. Jag åt med barnen, badade dem, kollade på film och sen gick dem och la sig. 

Imorse gick jag upp typ 9.30 vilket var väldigt skönt!! Sen pkte jag med Camilla och Sandra in till SF för att gå till svenska kyrkan och kolla på lucia! Sen efter det åkte vi till scandinavian club för lucia också, men då orkade vi inte mer så vi gick till Westfieldgallerian istället. Sen försökte vi hitta bussen hem. Vissa delar av SFcity e inte speciellt roliga att gå igenom, och ett av dem ställena var där vid bussen, usch inte roligt! Men vi klarade oss, vilken tur ;)

Ska snart gå och lägga mig e så himla trött!!! En ny arbetsvecka och bara en vecka tills Linnea kommer längtar!! <3

Saknar er!! <3


Ballerina

Just nu sitter jag och äter ballerina kex! sååå himla gott, saknar verkligen svensk mat, godis och allt haha

Jag var på svenska julmarknaden här i San Francisco i lördags och där köpte jag kexchoklad, ballerinakex och Annas pepparkakor! Svindyrt, men det va det värt :) Jag försöker spara allt så länge som möjligt haha. Ikea har ju tagit bort all mat man kan köpa, eller nej de har inte tagit bort det men de har bytt ut all mat och sånt till ikeafood...tycker jag inte om! vill ha ahlgrens bilar och ballerina kex!! Men men jag e ju bara här ett år så jag kan nog stå ut ;)

Förra veckan va det jobb som vanligt. Eller egetligen inte som vanligt för tjejen va sjuk två dagar så va hemma med henne hela dagarna. Det är lite svårt att hitta på annat än läsa eller kolla tv när hon helst inte ska typ hoppa omkring och leka massor. Men det gick bra! Hon e så himla snäll och lyssnar för det mesta. Sen på fredagen kom Camilla hit och vi hyrde film nere vid bensinstationen. Det är en maskin som har filmer, typ som en cola automat. Det sjuka var att den filmen vi såg, det var due date, kostade 1 dollar haha. Asså 1 dollar, typ 7 svenska kronor, hur lite som helst. Okej den hackade lite men då fick man bara tänka på att den kostade 7 kr. På lördagen var jag ledig och som jag sa pkte jag till svenska julmarknaden, sen fick jag skjuts av Lisa till northgate mal och var där en väldigt låååång stund och väntade på Mari. På kvällen var jag, Mari och Camilla hos mig och åt Taco och kollade lite på tv.

På söndagen åkte jag och typ 6 andra aupairer till berkely och kollade runt lite vid berkley university och sen åkte vi till ikea och åt swedish meatballs! Måste åka tillbaka dit och köpa lakan till sängen. Jag blir så himla trött på att de här lakan och sen ett typ täcke över lakanet. Så de har inga påslakan liksom. Det finns att köpa på ikea, men inga amerikanare typ har påslakan! Väldigt konstigt tycker jag haha blir galen på att lakanet att åker runt och lägger sig i en klump. haha vilka problem jag har..

Jag trivs verkligen mycket bättre här och jag känner mig verkligen mycket gladare!! Känns jättebra!! Det som också e jättebra e att Linnea kommer hit om mindre än 2 veckor! Längtar så himla mycket, ska bli så himla roligt :D 

Pussokram <3


:)

Julmarknaden

Berkely

 

RSS 2.0