100

Idag har jag varit i USA i 100 dagar! Asså det går egentligen inte att fatta, 100 dagar, jättekonstigt! Känslan är så himla konstig! Det känns som att man har varit är en evighet samtidigt som det känns som en sekund. Alla upplevelser som man har hunnit med på 100 dagar är så himla många, många fler än vad ens "vanliga" liv skulle gett. Alla händelser som jag varit med om, både bra och dåliga, är jag så otroligt tacksam över att jag fått vara med om.
 
Okej skulle väl helst hittat en bra familj från början och inte behövt byta, men nu är det så här och jag är ändå ganska tacksam för den erfarenheten! Som tur var så fick jag en ny familj här i SF. Först ville jag flytta någonannanstans, men nu när jag har stannat och bor hos en annan familj så har jag upptäckt att San Francisco är en fantastisk stad. Jag har fått uppleva och bo i San Francisco och det är jag väldigt tacksam över. Staden är himla fin och har så fin, ovanlig och historisk arkitektur. Just själva San Francisco är inte en jättebra stad för aupairer att bo i kanske, tycker jag. Men bor man en bit utanför och har en bra familj är det hur bra somhelst!

Jag har träffat så mkt underbara männsikor och jag har sett väldigt mkt av USA, och ändå finns det HUR mkt mer som helst att se.

Jag är, även om det har väldigt stora motgångar, väldigt glad över och ångrar inte att jag har gjort den här resan!! Jag vet inte om jag skulle säga- åk som aupair...men åk och res, plugga, eller aupair. Gör något bara, erfarenheten man får och allt man får uppleva är verkligen minnesvärt för hela livet. Sen är det klart, åker du som aupair så tjänar du pengar och du har möjlighet att resa. Åker du som aupair får du också känna hur det känns att bo i en annan familj och lära sig om deras kultur. Men ha inte för höga förväntningar, det hade jag. Det kommer vara jobbigt ibörjan, det är det för dem flesta. Man har hemlängtan, man känner sig ensam och utlämnad. Men efter ett tag har man tagit sig igenom den värsta hemlängtan och då går allt mkt bättre. Sen är det klart så här är det inte för alla. Men för många är det såhär.

100, roliga, jobbiga och händelserika dagar. Nu är det 265 kvar, och dem kommer nästan med all säkerhet bara bli bättre! Flera hemifrån kommer och hälsar på och bara det känns så himla bra :)

Saknar er! <3


Första dagarna i New York.

Golden gate bridge

Santa cruz

Powell station

Stanford university

Ferry building

Golden gate bridge


lombard street.

Fishermans warf- Pier 39

San Francisco från färjan

Underbara San Francisco

Helgen

Nu är jag hemma igen! Det har varit en väldigt trevlig och bra helg :)

Vi åkte upp till lake tahoe på Thanksgiving, vi kom upp vid 15 tiden. Vi gick ut och åkte lite pulka och försökte göra snögubbe av den lilla snön som fanns. På kvällen åt vi thanksgivingbuffé på hotellet. Det var väldigt gott! Men vissa saker var kanske inte så bra sa mina värdföräldrar. Men jag tycker thanksgiving är en väldigt fin dag, då man ska visa sin tacksamhet!

På fredagen åkte vi till skidområdet. Barnen skulle gå i skidskola och jag bokade också en nybörjarlektion. Det var väldigt lätt, det var verkligen från grunden, men det var ändå bra att lära sig! Efter den lektionen så åkte pappan och barnen hem och jag stannade kvar och åt. Sen på eftermiddagen tog jag en privatlektion, vilket var väldigt bra att jag gjorde. Har fortfarande väldigt mkt kvar att lära, men känner mig inte lika panikslagen längre haha. När jag kom tillbaka till hotellet gick jag ner till poolområdet som var utomhus, vilket var väldigt skönt! Det var jättevarmt och väldigt avslappnande. Sen åkte vi in till lake tahoe city och åt på en restaurang. Kanske inte världens bästa mat, men det gick att äta :)

På lördagen tog vi lite sovmorgon och sen packade vi ihop alla saker, satte oss i bilen för att åka hem. Påvägen stannade vi vid lake tahoe. Min värdfamilj ville visa mig den och den var så otroligt vacker måste jag säga. Sjön med bergen runt omkring var så himla fint! När vi hade gjort det började vi åka hem vilket tog närmare 5 timmar. Så vi kom hem runt 19-19.30. Jag var hur trött somhelst! Familjen är jättetrevliga och bra! Men man vill alltid ha lite egentid, vilket var skönt att få idag när jag åkte in till SF city med Camilla. Vi gick till svenska kyrkan för aupairträff, vilket var väldigt trevligt :) Sen missade vi färjan så vi fick vänta på den som gick 19.15.

När jag kom hem skulle fortsätta med att bada barnen vilket inte var det lättaste. Lillkille började skrika och testa mig. Jag har ju bara känt dem i 2 veckor, och det kommer nog ta några veckor innan dem börjar lyssna på mig helt! De har aldrig haft någon babysitter så de är väldigt fästa vid sina föräldrar. Men förhoppningsvis kommer det gå över :)

PUSS O KRAM <3


Påväg till hotellet








Snögubbsbygge


God mat, tckte jag iaf haha


Desserten på thanksgivingbuffén


Utsikten från hotellrummet





Redo för skidåkning


Redo för skidåkning


utomhuspoolen


hotellet


vid utomhuspoolen


jultomten kom på besök






Happy thanksgiving!

Egentligen borde jag sova nu men tänkte bara göra ett litet snabbt blogginlägg. Idag var jag hemma med lillkillen! Det gick jättebra, han är så himla snäll :)

Nu på kvällen har jag varit och hälsat på mina grannar, som jag bodde granne med när jag var runt 5, de bor här i marin county! Så himla sjukt och roligt att vi bor här samtidigt..haha

Men somsagt imorn så åker jag till lake tahoe och kommer inte hem förrän på lördag. Så vi hörs väl då, och jag lovar att ta massa bilder!!!

Puss och kram och Happy Thanksgiving <3


Happy thanksgiving!

Egentligen borde jag sova nu men tänkte bara göra ett litet snabbt blogginlägg. Idag var jag hemma med lillkillen! Det gick jättebra, han är så himla snäll :)

Nu på kvällen har jag varit och hälsat på mina grannar, som jag bodde granne med när jag var runt 5, de bor här i marin county! Så himla sjukt och roligt att vi bor här samtidigt..haha

Men somsagt imorn så åker jag till lake tahoe och kommer inte hem förrän på lördag. Så vi hörs väl då, och jag lovar att ta massa bilder!!!

Puss och kram och Happy Thanksgiving <3


Lake tahoe

Idag har det varit en vanlig dag! Jag gick upp vid  6.30 väckte barnen vid 7 och gjorde iordning dem. Men idag var föräldrarna hemma, alltid svårare då, eftersom barnen bara vill vara med dem. Men det gick bra, jag fick iväg dem till skolan åkte hem och pratade med Anna och mamma. Sen åkte jag till northgatemal och träffade Mari och julia, två andra aupairer. Jag shoppade några vinterskor, de behövs inte här, men i lake tahoe. Jag ska nämligen till lake tahoe på torsdag och där är det vinter. Så jag måste ha bra jacka och skor där! Jag har hittat en jacka, skor, mössa och vantar, så nu är jag nog redo tror jag :) Ska bli roligt att följa med dit och också lära känna familjen lite bättre!

imorgon ska jag vara hemma med lillkillen hela dagen. Eftersom det är thanksgiving på torsdag så har vissa skolor ledigt dagen innan. Men tjejens skola har inte ledigt så det blir att skjutsa henne och sen vara hemma och hitta på nåt med den lilla och sen åka och hämta henne.

Längtar tills på torsdag! Ser verkligen framemot att åka från SF ett litet tag :)

PUSS O KRAM!

Jag har inga bilder just nu!! Men lovar att ta massor av bilder i lake tahoe!!!!!! :)

breaking dawn

Idag har det varit en ganska skön dag! Jag lämnade barnen som vanligt, åkte hem och skypade med mamma och pappa. De hade Malva där så skypade med henne också, saknar henne så himla mkt!! Haha hon blir helt stilla och kollar jättekonstigt på skärmen när vi pratar, hon förstår liksom inte det här med skype än. Men så gjorde jag lite tittut och då log hon lite :) Haha gullunge! Efter det åkte jag och hämtade upp Mari och hennes kompis Camilla och så skjutsade jag Camilla till flygbussen. Efter det åkte jag och Mari till ett shoppingcentrum som heter north gate tror jag. Vi gick runt lite och så köpte vi biljetter till twilight filmen ikväll. När vi hade varit i shoppingmallet ett tag så åkte vi hemåt för att börja jobba. Jag åkte och hämtade barnen lite tidigare idag och åkte vidare till tennisklubben. E skulle ha tennis där, så hade jag lilla E medan stora E var på tennis. Det var inte det lättaste att underhålla honom kan jag säga! haha efter ett tag ville han äta och jag hade typ inga pengar...men tog det som var kvar av hans lunch istället. Men sen var han fortfarande hungrig och det blev lite kaos där ett tag. Men allt löste sig tillslut haha. Men tror han var ganska trött också ;)

Nu sitter jag och väntar på att Mari ska komma och hämta upp mig och så ska vi åka och gå på bio :)  Det ska bli väldigt roligt!!

Imorgon kommer min AD hit och ska prata lite på morgonen och sen på kvällen ska familjen här ha några gäster över på barbeque middag och så kommer Mari över också! Det kommer bli trevligt! :D

Puss o Kram <3


bild när jag var i svenska kyrkan :)

glad

Snart ska jag iväg på aupairmöte, ska bara byta om först!
Idag kändes dagen bra :) På morgonen var det väl lite gnäll först, men sen gick det jättebra. Skjutsade barnen till skolan och sen åkte jag hem och skypade med några idag med. Efter det åkte jag iväg och kollade efter en jacka, men hittade ingen idag. Vid 16.30 åkte jag och hämtade barnen och sen åkte vi hem och lekte en stund och sen kom min vmamma hem. När jag sen skulle gå ner så sa jag godnatt till dem och hejdå och fick värsta bamsekramarna :) Nu börjar jag äntligen tycka om mitt jobb! Jag har bara varit i familjen i 6 dagar och tycker redan om dem väldigt mkt..barnen är jättesnälla och roliga!

Hoppas eran dag har varit bra också:)

PUSS OCH KRAM <3

Onsdag

Idag har jag inte gjort så mkt! Jag lämnade barnen först och sen när jag kom hem gick jag och la mig en stund till. Vid 12 pratade jag med mamma, sen Camilla och sen pratade jag med Jack! Orkade inte göra så mkt, var så himla trött haha. men imorn tänkte jag åka till nåt shoppingmal och leta efter en vinterjacka, för nästa vecka följer jag med familjen till lake tahoe. Vi ska åka skidor, haha får se hur det går, har åkt skidor 2 gånger innan. Men det ska bli roligt att följa med dem :) Vid 17 tiden hämtade jag barnen, vi åkte hem, jag gav dem snack och så lekte vi tills mamman kom hem och vi åt mat. Sen skulle de iväg så nu har jag för några timmar sen badat barnen och lagt dem. Så nu sitter jag här och vill gå och lägga mig, men jag sitter uppe tills dem kommer hem.

PUSS O KRAM!!
GODNATT <3

Här kommer en bild av utsikten från köket

Första jobbdagen

Idag var det första jobbdagen hos nya familjen! Först på morgonen så hjälpte jag till att få barnen redo för skolan och sen skjutsade jag dem. Min värdpappa var med och körde dem så att jag skulle veta alla morgonrutiner. Efter jag skjutsat dem så åkte jag hem och jag var ledig fram till 16.30. Först fixade jag undan lite saker i huset, barnens tväät och så. Sen åkte jag och tog färjan in till city för att träffa Emilie. Det var sista gången på väldigt länge so mvi träffades, kommer verkligen sakna henne!! <3 Sen tog jag färjan tillbaka och åkte hem en stund för att sedan vid 16.30 åka och hämta E vid hennes skola och sen åka och hämta El vid hans skola. Vi kom hem vid kanske 17.45 eller nåt. Jag gav dem lite snack och sen kom min värdmamma hem och började laga mat och jag badade barnen. Haha gillar verkligen barnen! De är roliga och pratar väldigt mkt, iaf tjejen!

Hon hade skrivit ett brev till mig idag. 
 
Dear Ellinor
I didn't think you would be good but I got a surprice.
But now I see that you are good

Love E

Gulligt!  Sen sa hon att jag inte riktigt körde lika bra som hennes mamma och pappa, men så sa hon att det var ju för att de är mkt äldre än mig och har kört mkt mer haha.

Jag gillar den här familjen! Jag har bara varit här i 3 dagar men jag känner att det kommer bli bra, hoppas det fortsätter så här :)

Puss och kram <3


Söndag

Idag vaknade jag vid halv 10 ungefär. Jag gick upp och åt frukost och sen efter det så skulle vi åka till barnens simning, jag fick köra. Mitt ena värdbarn sa: Du kör väldigt bra. Du kör som mamma och pappa! haha det känns väldigt bra, har min körning blivit godkänd av barnen iaf ;)

Efter simningen visade dem runt mig lite. Vi åkte till tjejens skola, åkte till tennisklubben som de har medlemskap på och sen åkte vi runt lite. När vi kom hem så skjutsade min vpappa ner mig till färjan som går till San Francisco city. Jag skulle åka in och möta Emilie där. Vi gick runt och shoppade lite, eller hon shoppade haha. Sen gick vi till vårt favoritställe yoppi, där de finns jättegod frozen yougurt! Vid 19 tiden åkte jag hem med färjan och min vpappa kom och hämtade mig.

Nu har jag precis tagit en dusch och ska snart gå och lägga mig! Första dagen på jobbet imorn, ska nog gå bra :)

Godnatt!!
PUSSOKRAM <3


San francisco från färjan

Jag gillare

Nu är jag hos min nya värdfamilj! Familjen är jättetrevlig och bra än så länge :)

Jag är så himla glad över att jag har fått en andra chans. Men det är fortfarande lite jobbigt. Jag längtar hem men inte på det sättet som jag gjorde i början av aupairtiden, det är inte så att jag verkligen vill hem. Det är bara det att 3 av mina kompisar här ska åka hem. Alla har varit i rematch, men ingen hittade någon familj. Det är det som är så tråkigt! Även om jag bor kvar i samma stad så måste jag börja om lite från början kan man säga. Okej jag har fler kompisar som jag brukar umgås med och jag är väldigt glad att jag har dem här. Men det känns ändå väldigt jobbigt när 3 av dem som jag umgås mest med åker hem. Men vi får träffas sen när jag kommer hem, eller så får ni komma tillbaka och hälsa på innan det! :)

Så idag kom Min värdpappa och barnen och hämtade mig hos Emilie. Vi åkte hem till dem och började nästan direkt att fixa iordning mitt rum som hade varit deras kontor innan. Det är fortfarnade lite att fixa men jag gillare (haha Emilie). Sen efter det så åt jag mat med barnen och föräldrarna skulle på fest. Så efter typ 4 timmar så började arbetet haha snabbt ska det gå. Egentligen får man nog inte jobba de 3 första dagarna, men jag bryr mig inte så mkt om det! Barnen är väldigt lätta att ta hand om och det enda vi gjorde var att kolla film och sen skulle de gå och lägga sig. Sen skypa jag med Emilie och sen mamma och pappa.  

Den här veckan har varit jätteskön! Har ju bott hos Emilie och det har varit så skönt att bara kunna vara sig själv och bara slappna av. Har haft jätteroligt! och jag kommer verkligen sakna dig! <3 Kommer sakna våra gossipgirl kvällar (eller a dagar), B&J och våra skrattanfall (jag blir ju sjösjuk så hemskt lätt, men jag gillare ).

Nu börjar aupairlivet igen! Och jag hoppas att det ska bli bättre den här gången, jag har en känsla av att det kommer bli det! :)


Hoppas allt e bra med er! SAKNAR ER KRAM <3

Juste pappa! Hoppas du får en bra farsdag :)


Bild från halloween- fotograf e Emilie ( finns en länk till hennes blogg här på sidan)


Greenbrae

Så idag blev det klart, jag har hittat en familj, jag ska flytta till en familj lite utanför San Francisco. Träffade dem i söndags och i måndags och de verkar väldigt bra! Barnen är jättesöta och snälla, jag känner att jag kommer att kunna trivas. Jag ska flytta dit på lördag, så några dagar kvar.

Jag har nu hela den här veckan, från söndags till på lördag, bott hos Emilie. I söndags åt vi tacos, hur gott som helst, kändes väldigt svenskt! Det har varit så skönt att bara vara ledig och dessutom bo hos Emilie, som är själv här hemma. Så det har varit väldigt skönt att bara kunna slappna av och inte behöva göra så mkt. Vi har bara tagit det lugnt, bakade muffins en dag, blev faktiskt ganska goda! Sen har vi såklart ätit massa glass :) Väldigt skön och mysig vecka.

PUSSOKRAM <3






<3

Okej nu var det sista dagen i den här familjen, eller egentligen imorgon, men då e det bara 2 timmar. Det ska bli jätteskönt! Men samtidigt e det lite jobbigt för jag har inte fått någon familj än, jag har en vecka till på mig att hitta en. Vissa stunder vill man bara ge upp och åka hem. Andra stunder vill man verkligen kämpa för att hitta en familj och stanna. Det är jättejobbigt, och det här stärker en verkligen!! Aupairlivet är verkligen inte som man tror, eller i vissa fall, när man får en bra familj är det kanske det. Men inte när man inte trivs. Jag har verkligen försökt att kämpa och stannat i den här familjen, men tillslut orkade jag inte längre. Det är säkert en jättebra familj, men inte för mig!

Jag vet inte hur jag skulle klarat allt det här utan allt stöd från alla därhemma och alla kompisar här. Jag ångrar inte att jag valde den här familjen eller att jag åkte hit, det har gett mig så mkt! Jag är så tacksam över att min familj och mina kompisar står ut med alla upp- och nergångar jag har. Jag har kommit på, nu när jag är här, hur mkt jag uppskattar sverige och hemma. Hur mkt jag älskar min familj och mina vänner! Jag har kommit på hur bra mitt liv därhemma är! TACK  <3
 
Jag har fått träffat massa underbara människor. Jag har lärt mig så mkt av att vara här och jag kommer ha växt så otroligt mkt som människa efter den här tiden! Jag ångrar absolut inte att jag åkte hit, jag har fått ut så mkt av det!

Om det är någon som läser här som tänkte åka som aupair. Var väldigt noga med att fråga bra frågor vid intervjuerna ni har med familjer! Fråga allt möjligt, bättre för mkt än för lite! Jag vet att det är svårt att föreställa sig hur allt ska vara när man är aupair. För vissa är det jättebra men för andra är det inte lika bra. Det är därför det är bra att fråga så mycket som möjligt, som tex hur familjen ser på barnuppfostran, vilka sysslor du ska göra (och då fråga exakt vad du ska göra), hur en typisk dag ser ut, hur många timmar i veckan du ska jobba, om du har tillgång till bil( det kan man dock fråga i den senare inrevjun), sen hur familjen är och hur barnen är. Kom på massa frågor!!

PUSSOKRAM saknar er så himla mkt! <3

lägger ut en från när jag och emilie var på twin peaks :)


RSS 2.0