mitt rum

Ny vecka, tiden går fortfarande sjukt snabbt! I helgen så var jag först och träffade Lisa på lördagen, fick lite svenskt godis, så himla gott! Sen åkte vi och fikade och pratade än massa :) På kvällen jobbade jag och nu har de fixat netflix nere på teven som jag brukar kolla på. Så först kollade vi på film där och sen när jag hade lagt barnen så kollade jag på några avsnitt av glee :)

På söndagen så åkte vi, några svenska aupairer, till alcatraz. Det var faktiskt väldigt intressant att lyssna på det som hände där och se hur miljön var. Efter att vi hade varit på alcatraz gick vi och åt och sen gick vi till svenska kyrkan för typ aupairträff. Vi bakade kanelbullar, väldigt gott måste jag säga!! :)

Idag har jag mest tagit det lugnt! Skypade med först mamma och sen med Erica. Efter det så åkte jag och hämtade barnen, sen hem leka lite, sen bada och sen äta. Efter det åkte jag och träffade en ny aupair, Matilda, som bor väldigt nära här. Vi åkte till starbucks, mkt trevligt :) 

Nu sitter jag här, måste verkligen gå och lägga mig! Men ni ska få lite bilder på mitt rum. Inte dem finaste bilderna kanske, men det får duga haha. 

Puss och kram


Står i dörröppningen till rummet. rummet brevid soffan är toaletten.


Från dörröppningen

 
Från soffan. Finaste dörrarna haha


5 månader

skön dag idag! Gick upp rätt tidigt för att åka med familjen till tjejens skola där det var öppet hus. Efter det åkte vi in och lämnade tjejen på kören som är i SF. Medan hon hade lektion så gick jag mamman och E till ett cafe. När vi hade hämtat upp tjejen igen så åkte vi till en koreansk restaurang i SF. Mamman är ju från korea så det var roligt att på en koreansk restaurang och hon kunde förklara vad allt va och så. Mamman brukar laga mkt koreanskt och det är väldigt gott! När vi varit och ätit åkte vi hem och jag skypade lite med Linnea samtidigt som tjejen spelade Wii. Efter att jag pratat med Linnea så spelade jag lite Wii. Sen kom Camilla och hämtade mig och så åkte vi till best buy där hon skulle köpa en kamera. Sen åkte vi till Cheesecake, åt både mat och cheesecake och herregud, man blir så himla mätt!!! Asså tror min mage ska spricka haha. Jag skulle egentligen jobbat idag, nu på kvällen,  men fick ledigt eftersom jag jobbat väldigt mkt i veckan :)

Imorgon får jag ha sovmorgon, äntligen!! haha. Sen ska vi åka in till SF, till nån sportbar för att kolla fotboll. Det är tydligen den här matchen som avgör om SF går till final...är inte så insatt haha. Ska bli roligt iaf :)

Igår ösregnade det verkligen! shit, hela dagen, det bara regnade och regnade och regnade. Men idag va det bättre. Det va lite fram och tillbaka,..sol, regn, sol...typ aprilväder! Tog aldrig någon bild från köket på utsiken igår. Eller vilken utsikt? haha det var så dimmigt så man såg knappt 1 meter. Måste ta en bild när man ser jättelångt och en när det är dimmigt så ni får se skillnaden. Det är första gången på väldigt länge som det regnar här, har typ regnat kanske 5 gånger sen jag kom hit augusti. Annars brukar den här tiden vara väldigt regnig, alla säger att det vädret vi har haft här nu med sol och så är väldigt ovanligt dec-feb.  

Juste, har varit i USA i 5 månader!! snart halvvägs :)


När det är dimmigt ser man knappt räcket.



Bra helg

Ny vecka igen och idag har det varit röd dag, Martin luther king day. Så idag har barnen varit lediga. Vi åkte till the exploratorium, det är ungefär som tom tits men mkt större!!! Det var roligt där och det gick väldigt bra att vara själv med båda barnen :) Vi var där i nästan 4 timmar och det kändes det verkligen inte som. Vi åkte hem för att lillkillen skulle ta en nap annars hade vi nog kunnat vara där längre! När vi kom hem så pysslade jag och tjejen lite medan killen tog sin nap. Sen när han vaknade så spelade vi lite Wii och nu sitter jag här. Ska snart äta med familjen.

I lördags åkte jag, Jelka och Anna Laura in till exploratorium och det var faktiskt väldigt roligt även för oss, inte bara för barn :) Efter det åkte vi till en pizzeria som jag älskar som heter patxis tror jag. Dem har väldigt goda pizzor, speciellt den i noe valley. Nu gick vi på den som ligger i marina. Men det var nån fotbollsmatch just den tiden så det var väldigt mkt liv haha men det var väldigt intressant att se hur alla kan vara så intresserade av amerikansk fotboll. Efter det åkte vi tillbaka till marin county med bussen och så träffade vi Anna och gick på bio. Vi såg the contraband. Faktiskt ganska bra!

På söndagen så skypade jag först med Anna som jag inte skypat med på evigheter! och sen också alexandra, det var väldigt roligt! Sen efter det åkte jag med Jelka och Anna Laura till Muir beach och träffade några andra där men det var så blåsigt så vi var inte där så länge. Vi åkte istället till muir woods, där dem har redwood trees. Men jag vet itne om det var så speciellt haha. På kvällen sen åkte jag och gick på bio med Camilla och den förra aupairen i hennes familj, Sara. Det roliga är att jag läste hennes blogg innan jag kom hit, innan jag ens bestämde mig för att bli aupair tror jag :) världen är verkligen LITEN! Vi såg iaf we bought a zoo, den va fin!

Sen när jag kom hem gjorde jag väl inte så mkt satt mest vi datorn haha.

Så nu har ni fått min helguppdatering, får vi se hur lång tid det tar till nästa uppdatering haha.
Juste har skrivit in mig på College of Marin..det blev en engelska kurs, English as a second languge och en dansklass med aerobics, yoga, pilates, och massa olika danser. Det blir säkert roligt :)

Saknar er! <3


Exploratorium


Det är två magnetklumpar som den svarta sanden från ocean beach fastnar på. Den
Svarta sanden är magnetisk.





Det här är svart sand och vanlig sand. Men jag tror att det var nåt med att de olika
sandsorterna var i olika storlekar, därför de separeras.


En kamera som känner av varmt och kallt. Svarta områden är kallt och vita är varmt.
de hade olika formar av metall så gjorde man händerna varma(vita) och sen gjorde ett
avtryck med en metall så blev det en svart halvcirkel tex. Ganska coolt :)


Här var det is som åkte ner i nåt blått vatten och det såg typ ut som universum här på
bilderna.

Samma här :)


varannan remsa var spegel och varannan var den andra sidan. Så satt det en person på
andra sidan spegeln. så såg man halva sig själv och halva av den andra personen.


skuggor som blev färgade.

ett ställe där man kunde göra en teckning med pennor på det här sättet. Ganska rolig
grej faktiskt :)


Muir beach


Jag och Jelka


Åt andla hållet, in mot land :)


Uppdatering igen

En sak e iaf säker..jag kommer inte bli bloggare på heltid! haha det går inte så jättebra för mig det här med bloggandet. Men nu kommer iaf en liten uppdatering om NY, nyår och min födelsedag :)

När vi var i NY så åkte vi bland annat upp i the empire state building, var i central park, var vid times square och gick runt i stan väldigt mkt! Vi bodde ju på ett hotell ca 40 min utanför NYC, så vi var tvungna att ta tåget dit. Men jag tycker ändå att det gick smidigt, och så var det ganska billigt också. På Nyår så åkte vi in med all packning till stan och försökte hitta någonstans att lämna den. Eftersom vi hade tänkt att vara upp hela natten så behövde vi inget hotell. och som tur var fick vi lämna packningen på Terese och hennes pojkväns hotellrum. Sen åkte runt lite och åt bland annat på ett hamburgeställe som heter shake shack eller nåt sånt. Mkt goda hamburgare!! På kvällen sen vid 10 tiden så började vi gå mot times square igen där det skulle vara liveframträdanden bland annat. Gatorna runt times square var avstängda så ingen kunde typ komma in dit. Men Jennys kompis hade sitt hotell inne vid times square så då gick vi alla tillsammans och fick komma in dit. Det var roligt att vara där..men kanske inte värt att stå där och vänta i 2 timmar. typ kvart över 12 var alla påväg därifrån typ. 

Sen efter det åkte jag och jenny och hämtade våra väskor. sen åkte vi till hennes flygplats och väntade där i några timmar sen äkte jag till min flygplats och väntade där i några timmar till. 8.25 gick mitt flyg tillbaka till SF och jag var såååå himla trött!!! sen sov jag väl någon eller några timmar på flyget. Jag var hemma ca 7 timmar senare och jag var skittrött. Men jag var vaken till kvällen och då somnade jag direkt kan jag säga haha. 

Sen började jobbveckan, fast först fick jag var ledig på måndagen och då åkte jag in till SFcity och träffade Erica som är här igen, fast på semester. Det var jätteroligt att träffas och vi hade VÄLDIGT mkt att prata om haha. Sen följde hon och hennes kompis mig till färjan. Sen på kvällen åt jag och Camilla på cheesecake factory. 

Dagen efter började jobbveckan och den rullade på som vanligt. Men sa hejdå till Mari som flyttar till seattle till en ny familj. Inte så roligt när alla flyttar hela tiden. Men förhoppningsvis är det inga fler av mina kompisar som kommer göra det! 

I lördags fyllde jag år. Så på fredagen efter middagen så hade familjen gjort en kaka till mig och de sjöng och gav mig present :) Kakan va jättegod!! Blev väldigt glad och känner verkligen att jag har kommit i en mkt bättre familj som bryr sig!! På lördagen så skulle familjen ha gäster här, nånting med nyår att göra. Camilla kom hit och vi började planera lite resor som vi tänkte göra :) sen på kvällen så åkte jag, camilla och sandra in till city för att möta några franska aupairer som jag träffade i min förra aupairgrupp och äta. En av tjejerna fyller år på samma dag som mig så då firade vi ihop :)  Efter det gick jag och Sandra till en klubb. EFtersom sandra inte är 21 så gick vi till ett ställe som var 18+. Men fick ett band som visade att jag var 21. Jag kom hem vid 2 och då var jag supertrött!!

På söndagen slappade jag först, sen så jobbade jag några timmar och sen på kvällen åkte jag till Starbucks och träffade Camilla :)

Nu har en ny vecka börjat! Tiden går så himla snabbt!!


















update

Sorry för dålig uppdatering!

har inte riktigt orkat skriva här, och det gör jag inte nu heller haha :) Men jag lovar, snart kommer en uppdatering om NY och nyår.  Jag ville bara skriva och säga att jag mår bra!!!

Puss på er! <3


NY från emipre state building :)

RSS 2.0